Athene / Vervoer vliegveld Athene

Van en naar vliegveld Athene

De opties voor een luchthaventransfer Athene (Griekenland)

vervoer vliegveld Athene

Hoe komt u van luchthaven in het centrum van Athene? Alle tips over het vervoer en luchthaventransfers tussen het vliegveld Elefthérios Venizélos en het centrum van Athene Griekenland.

Van vliegveld naar hotel in Athene

De internationale luchthaven van Athene staat ook bekend als ‘Elefthérios Venizélos’ en is het grootste vliegveld van Griekenland. De luchthaven ligt op ongeveer 34 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Athene. Om van het vliegveld naar uw hotel in het centrum van Athene te gaan heeft u vier mogelijkheden

  1. Metro: De goedkoopste manier om van het vliegveld naar het centrum te gaan is met de blauwe metrolijn M3. Twee keer per uur vertrekt de metro M3 richting Nikaia. Afhankelijk van de locatie van uw hotel kunt u na een rit van 40 minuten uitstappen bij de metrohalte ‘Syntagma’ of metrohalte ‘Monastiraki’. Een ticket voor deze enkele reis kost 9 euro en zijn te koop bij het metrostation op de luchthaven. Met dit metroticket kunt u vervolgens 90 minuten lang reizen met de metrolijnen 1, 2 en 3. De laatste metro van de luchthaven vertrekt rond 23:30 uur en het exacte tijdschema vindt u op deze pagina.
  2. Taxi: De taxirit zal afhankelijk van de verkeersdrukte 30 tot 45 minuten in beslag nemen. Taxi’s naar het stadscentrum werken met een basistarief (35 euro overdag van 5:00 – 24:00 uur en 49 euro in de nacht), maar hier kunnen toeslagen bijkomen voor o.a. vertragingen en koffers. U vindt de taxi's meteen tegenover de aankomsthal bij Exit 3.
    • Taxi reserveren: via deze website kunt u alvast een taxi reserveren die u zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en qua kosten zal het neerkomen op dezelfde prijs als een gewone taxi.
    • Athene Travel Card: via deze website kunt u de handige Athene Travel card reserveren, waarmee u zowel een luchthaventransfer als optioneel een 3-daags tickets voor het openbaar vervoer ontvangt.
  3. Huurauto: Gaat u de omgeving van Athene ontdekken? Dan kunt u ook een auto huren op het vliegveld van Athene. Let wel op dat u een hotel boekt met goede parkeergelegenheden aangezien het verkeer in Athene centrum chaotisch en zelfs voor een deel autovrij is. Op de luchthaven van Athene zijn verschillende autohuurbedrijven te vinden zoals Thrifty, Hertz, Alamo, Avance, Budget, Avis en Sixt. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra, waarbij alle aanbieders met elkaar vergeleken worden. Bekijk de opties via onderstaande zoekmachine:
vliegveld Athene
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
18 september 2022 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."