Athene / Vervoer vliegveld Athene

Vliegveld Athene naar cenrtrum

Opties luchthaventransfers Athene (Griekenland)

vervoer vliegveld Athene

Hoe komt u van luchthaven naar het centrum van Athene? Alle tips over het vervoer, autohuur, taxi's en luchthaventransfers tussen het vliegveld Elefthérios Venizélos en het centrum van Athene Griekenland.

Van vliegveld naar hotel in Athene

De internationale luchthaven van Athene staat ook bekend als ‘Elefthérios Venizélos’ en is het grootste vliegveld van Griekenland. De luchthaven ligt op ongeveer 34 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Athene. Om van het vliegveld naar uw hotel naar het centrum van Athene te gaan heeft u drie mogelijkheden

1. Metro naar centrum

De goedkoopste manier om van het vliegveld naar het centrum te gaan is met de blauwe metrolijn M3. Twee keer per uur vertrekt de metro M3 richting Nikaia. Afhankelijk van de locatie van uw hotel kunt u na een rit van 40 minuten uitstappen bij de metrohalte ‘Syntagma’ of metrohalte ‘Monastiraki’. Een metroticket voor deze enkele reis kost 9 euro en zijn te koop bij het metrostation op de luchthaven. Met dit metroticket kunt u vervolgens 90 minuten lang reizen met de metrolijnen 1, 2 en 3. De laatste metro van de luchthaven vertrekt rond 23:30 uur en het exacte tijdschema vindt u op deze pagina.

2. Taxi transfer vanaf luchthaven

De taxi is de meest comfortabele manier om van het vliegveld naar uw hotel in het centrum van Athene te gaan en bovendien zijn taxi's in Athene goed betaalbaar. De taxirit vanaf vliegveld Athene zal afhankelijk van de verkeersdrukte 30 tot 45 minuten in beslag nemen. Taxi’s naar het stadscentrum werken met een basistarief (35 euro overdag van 5:00 – 24:00 uur en 49 euro in de nacht), maar hier kunnen toeslagen bijkomen voor o.a. vertragingen en koffers. U vindt de taxi's meteen tegenover de aankomsthal bij Exit 3, maar u kunt deze transfer ook vooraf reserveren.

Taxi reserveren op het vliegveld

Tip: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en qua prijs zal nauwelijks verschillen van een gewone taxi. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

3. Auto huren op vliegveld

Gaat u de omgeving van Athene ontdekken? Dan kunt u ook een auto huren op het vliegveld van Athene. Let wel op dat u een hotel boekt met goede parkeergelegenheden aangezien het verkeer in Athene centrum chaotisch en zelfs voor een deel autovrij is. Op de luchthaven van Athene zijn verschillende autohuurbedrijven te vinden zoals Thrifty, Hertz, Alamo, Avance, Budget, Avis en Sixt. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra, waarbij alle aanbieders met elkaar vergeleken worden. Bekijk de opties via onderstaande zoekmachine:

vliegveld Athene
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."