Athene / Bezienswaardigheden / Lykavittos

Lykavittós Athene

Met een kabeltreintje naar de hoogste heuvel van Athene

Lykavittos Athene

Ga met een kabeltreintje naar de hoogste heuvel van Athene, Lykavittós ('Lycabettos'), en geniet van het prachtige panorama uitzicht.

Info kabeltreintje Lykavittós

Bereikbaarheid Het opstappunt van de kabeltrein (Teleferik) is op de kruising van de straat Ploutárchou et Aristippou (in de wijk Kolonaki). Het dichtsbij gelegen metrostation is Evangelismos.
Tijden Het kabeltreintje rijdt 365 dagen per jaar van 9:00 uur tot 1:30 uur 's nachts (in de winter stopt de dienst soms eerder). Het kabeltreintje rijdt minimaal elke 30 minuten en tijdens drukke tijdstippen elke 10 minuten. De rit zelf over 210 meter duurt slechts 3 minuten.
Tickets Een retourticket kost 7,50 euro, een enkele reis 5 euro. Tickets kunt u ter plekke bij één van de automaten kopen (deze werken alleen met cash geld).

Uitzicht vanaf Lykavittós

De Lykavittós is de hoogste heuvel van heel Athene met een hoogte van maar liefst 277 meter. Deze heuvel is vernoemd naar de wolven die oorspronkelijk op deze heuvel gewoond zouden hebben. Ondanks dat dit de hoogste heuvel van Athene is, is deze niet zo populair in de Griekse klassieke literatuur. Er zijn bijna geen verwijzingen naar.

Je kunt deze heuvel met de voet beklimmen door middel van verschillende voetpaden. Dit is een zware beklimming door de kronkelende trappen op de heuvel. Heb je hier geen zin in? Dan kun je ook met een kabeltreintje omhoog (en eventueel te voet weer afdalen). Je stapt dan op bij de Ploutárchou straat. In de zomer zal er iedere 10 minuten een trein omhoog gaan. In de andere maanden is dit iedere 30 minuten.

Lykavittos AtheneUitzicht vanaf de Lykavittos heuvel in Athene
LycabettusDe witte kapel op de heuveltop

Het uitzicht bovenop deze heuvel is natuurlijk fenomenaal. Je kunt de hele stad bekijken omdat dit het allerhoogste punt is. Er staan bijvoorbeeld ook verrekijkers. Voor mooie foto’s moet je dus hier zien. Boven op de heuvel is er ook een wit kapelletje (Agios Georgios) te vinden uit 1870. In de zomer kun je ook genieten van een voorstelling in het aangrenzende openlucht theater.

Wil je dineren met het allerbeste uitzicht? Dan kun je ook het Orizontes restaurant bezoeken dat op deze heuvel gevestigd is. Hier kun je buiten lekker eten met een uitzicht over de hele stad heen. Als het donker wordt, is dit de perfecte locatie voor een romantisch diner. Vooral in de avond is de Lykavittós erg populair. In de zomermaanden kan het er dus ook erg druk zijn.


Waar ligt de heuvel in Athene?

Lykavittos
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."
Partner links: Belfast, Tel Aviv en Milan Tips