Athene / Bezienswaardigheden / Philopappos

Philopappos heuvel Athene

Beklim de heuvel tegenover de Akropolis

Philopappos Athene

De Philopappos heuvel is een groene heuvel dichtbij de Akropolis met o.a. de gevangenis van Socrates. Vanaf het Filopappos monument heeft u prachtig uitzicht.

Praktische info Philopappos heuvel

Bereikbaarheid De heuvel is van meerdere kanten te beklimmen en de wandeling heuvelop zal een kwartier in beslag nemen. De meest gebruikte route is vanaf Apostolou Pavlou. Voor deze straat loopt u van het Akropolismuseum (bij metrohalte Akropolis) 600 meter richting de entree van de Akropolis. In plaats van dan rechstaf te slaan de Akropolis op, kiest u er nu voor linksaf te slaan en het Filopappos park te betreden.
Entree Het park is 24 uur per dag gratis te bezoeken.

Philopappos heuvel

De Philopappos heuvel (ook Filopappos of Philopappu) is een heuvel dichtbij de Akropolis. De heuvel is 147 meter hoog. Dit is dus niet de hoogste heuvel van Athene (dat is de heuvel Lykavittós), maar je hebt er wel een prachtig uitzicht. Ook kun je deze heuvel gemakkelijker op wandelen. Deze heuvel en de omgeving zijn erg groen waardoor er genoeg is om tot rust te komen. Vooral het uitzicht is spectaculair. Je hebt een breed uitzicht over de Akropolis en andere bezienswaardigheden. Het is hier vaak ook minder druk dan bij andere uitzichtpunten. Wanneer je geen lange wandeltocht wilt maken, maar toch van de natuur wilt genieten, is dit zeker een aanrader.

Philopappos heuvelDe heuvel gezien vanaf de Akropolis
PhilopapposHet grafmonument op Philopappos

Philopappos monument

De Philopappos heuvel is vernoemd naar prins Philopappos die in Athene woonde. Hij droeg veel bij aan de stad en was daarom geliefd bij veel van de inwoners van Athene. Toen hij stierf liet zijn zus een monument voor hem maken. Je kunt dit Philopappos monument bekijken op de heuvel. Het is gemaakt van marmer en heeft verschillende inscripties.

Gevangenis van Socrates

Op deze heuvel vind je ook de gevangenis van Socrates. Deze gevangenis is een grot en ziet er op het eerste ogenblik niet zo spannend uit. Toch is de betekenis achter de gevangenis wel belangrijk. Het schijnt namelijk dat de bekende filosoof Socrates hier gevangen zat. Socrates had vernieuwende ideeën die botste met de ideeën van de oude Grieken. Hij kwam hiervoor in de gevangenis te zitten. Tijdens zijn rechtszaak verbleef hij dus waarschijnlijk in de gevangenis op de Philopappos heuvel. Na zijn gevangenisverblijf werd hij schuldig bevinden en werd hij vergiftigd.

gevangenis van SocratesDe gevangenis van Socrates
Philopappos AtheneUitzicht vanaf de Philopappos heuvel

Waar ligt de Filopappos heuvel in Athene?

Philipappos monument
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."