Athene / Bezienswaardigheden / Pláka & Anafiótika

Wijken Pláka & Anafiótika

Twee leuke wijken in het centrum van Athene

Plaka Athene

De wijk Pláka is de toeristische, gezellige wijk in het centrum van Athene Griekenland. De aangrenzende wijk Anafiótika is een stuk rustiger en pittoresker.

Wijk Pláka

De wijk Pláka is een oorspronkelijke volksbuurt in Athene. Deze wijk ligt dichtbij de voet ten noorden van de Akropolis. Tegenwoordig is dit geen woonwijk meer, maar een toeristische en gezellige wijk. De wijk heeft een authentiek uiterlijk met gekleurde huisjes en zit vol met leuke straatjes, restaurants en bars. Door de centrale ligging dichtbij de Akropolis is de wijk ook makkelijk te bereiken.

Plaka AtheneHet sfeervolle Pláka vol met restaurants
PlakaPláka is de spot voor uw souvenirs

In deze wijk is genoeg te bezoeken. Hier kun je bijvoorbeeld de archeologische locaties van de Bibliotheek van Hadrianus vinden en de Romeinse Agora bezoeken. Pláka heeft twee hoofdstraten: Adrianoú en Kydathinéon. Als je deze straten te druk vindt, kun je beter de kleinere straatjes bekijken. Hier vind je bijvoorbeeld authentieke souvenirwinkeltjes. Vlakbij op het Monastiráki plein kun je gezellig een drankje drinken en een hapje eten. Ook zijn hier verschillende winkels en markten die je kunt bezoeken.

In de wijk Pláka is ook het monument van Lysicrates te vinden. Deze is gemaakt door Lysicrates, een koorleider. Hij heeft dit monument gemaakt nadat zijn koor de eerste prijs had gewonnen bij het festival van Dionysia. Op het monument vind je daarom ook mythe van Dionysos.

Wijk Plaka AthenePlaka, een wijk van sfeervolle straatjes
monument van LysicratesHet monument van Lysicrates

Wijk Anafiótika

Vlakbij de wijk Pláka vind je de wijk Anafiótika. Deze wijk is iets rustiger dan Pláka en er komen ook minder toeristen. Het lijkt in deze wijk net alsof je op een van de Griekse eilanden bent door de witte huizen, smalle straatjes en trappetjes. Dit is nog een echte woonwijk waar je veel lokale bewoners zult tegenkomen. Dit is perfect als je even wilt ontsnappen uit de drukte van de stad. In deze wijk is ook het kleine kerkje Ágios Simeónos te bezoeken wanneer u een stuk naar het hoger gelegen gedeelte wandelt. Hier vlakbij is een punt waar je kunt genieten van het mooie uitzicht waar het over het algemeen niet zo druk is.

AnafiótikaDe wijk Anafiótika
Anafiótika AtheneWitte huisjes en smalle straatjes in Anafiótika

Waar ligt de wijk Pláka in Athene?

Plaka wijk Athene
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."