Athene / Excursies omgeving Athene

Dagtrips & Excursies omgeving Athene

5x Beste dagtochten, tours omgeving Athene en excursies Griekenland

Bezienswaardigheden omgeving Atheneg

Alle info over tours, excursies en bezienswaardigheden omgeving van Athene. Tips voor leuke dagtrips, activiteiten en dingen om te doen in Griekenland vindt u hier:

5 Tips voor dagtochten vanaf Athene

In heel Griekenland is er zoveel te zien en te beleven. Tijdens een tripje naar Athene wil je daarom misschien ook wat bezienswaardigheden in de omgeving van de stad bekijken. Met deze Griekenland excursies en dagtochten vanaf Athene reis je binnen een dag naar andere delen of eilanden van Griekenland en kun je alle hoogtepunten bekijken onder begeleiding van een gids. Wij hebben voor u de 5 beste tours vanaf Athene voor u onder elkaar gezet:

1. Excursie Delphi (182 km)

Athene ToursHet amfitheater van Delphi
Excursie AtheneDelphi, één van de populairste excursies vanaf Athene

Bij een bezoekje aan centraal Griekenland kun je Delphi bijna niet overslaan. Dit gebied staat tegen een berg aan en bestaat uit verschillende archeologische bezienswaardigheden. Hier was vroeger ook het orakel van Delphi. Dit bepaalde voor een lange tijd het lot van de Griekse wereld. Bij Delphi kun je de tempel van Apollo vinden. Hiervan staat nog zes zuilen overeind. Vroeger was dit een waarzeggersplaats (Orakel van Delhi). Ook staat hier de Tholos, die gewijd is aan de godin. Deze ronde tempel had ooit 20 zuilen, maar er staan er nog drie. Ook vind je hier een theater en een archeologisch museum. Als je in Athene verblijft, kun je deze dagtocht boeken naar Delphi. De gehele dagtocht duurt meestal rond de 10 uur. Er is een gids om je te begeleiden naar de verschillende archeologische locaties. Op de terugreis zal bij sommige excursies worden gestopt in het dorp Arachova, waar je prachtige foto’s kunt maken (Meer info dagtochten Delphi vanaf Athene).

Boek Delphi dagtocht

2. Kaap Soenion & Tempel van Poseidon (62 km)

Griekenland ToursBezienswaardigheden omgeving Athene: Kaap Soenion
Excursie AtheneExcursie naar de Tempel van Poseidon

Kaap Soenion is een bekende steile rots met een uitzicht over de Egeïsche zee. Het hoogtepunt van een bezoek aan Kaap Soenion is toch wel de Tempel van Poseidon. Deze tempel is vernoemd naar Poseidon, de God van de Zee. Op deze tempel hebben veel bekende schrijvers en dichters hun handtekening geplaatst. Tijdens deze leuke avondtocht kun je zelfs de prachtige zonsondergang bekijken op Kaap Soenion. Tijdens een excursie zal er ook een gids meegaan die je meer vertelt over de geschiedenis van de plekken die je bezoekt. Vanaf Athene zul je met een bus vertrekken naar Kaap Soenion (meer info en boekingen excursie Kaap Soenion)

Boek Kaap Soenion dagtocht

3. Saronische eilanden: Hydra, Poros & Aegina

Athene dagtochtenOmgeving Athene: Hydra
Omgeving van athenePoros
bezienswaardigheden omgeving atheneAegina, dagtocht vanaf Athene

Vanuit Athene kun je ook gemakkelijk de Saronische eilanden bezoeken: Hydra, Poros en/of Aegina. Door middel van een rondvaart kun je zelfs alle drie de eilanden op een dag ontdekken (meer info dagtocht 3 Saronische eilanden). Je zult vanaf Athene met een bus naar de haven gaan waar je opstapt op een luxe cruiseschip. Vanaf het schip heb je de hele reis een prachtig uitzicht over de verschillende eilanden. Bij ieder eiland heb je genoeg tijd om zelf de omgeving te ontdekken. De meeste tours beginnen met het eiland Poros, gevolgd door het eiland Hydra. Je kunt hier door middel van een ezel het eiland verkennen of zelf door de gezellige straatjes wandelen. Het laatste eiland is Aegina, welke je eenvoudig met een dagtocht kunt bezoeken (boek hier uw tickets voor de veerboot). Dit is het grootste eiland waar ook de meeste bezienswaardigheden zijn. Je kunt hier ook de Tempel van Aphaia bezoeken.

Boek eilanden dagtocht

4. Dagtrip vanuit Athene: Mycene, Epidaurus & Nauplion (126 km)

MyceneDagtrips vanuit Athene: Mycene
dagtrips vanuit atheneEpidaurus
Excursie NauplionNauplion

Op het schiereiland Peloponnesos ligt Argolis waar veel archeologische plekken te vinden zijn. Tijdens deze dagexcursie kun je alle belangrijke highlights bezoeken. Met een bus kun je bijvoorbeeld langs de kust naar het Kanaal van Korinthe rijden. Hier kom je eerst uit bij Mycene. Hier bezoek je onder andere de Leeuwenpoort en verschillende koninklijke graven. Daarna rij je door naar de stad Nafplion, waar ontzettend veel te zien is. In het gezellige centrum vind je zowel prachtige monumenten als gezellige winkels en terrassen. Ook zul je het bekende theater van Epidauris bezoeken. Dit cirkelvormige theater is gebouwd in de 4e eeuw voor Christus en is nog goed bewaard gebleven. Tijdens deze Mycene, Epidaurus & Nauplion excursie met een comfortabele bus zal er een gids meegaan die informatie over alle bezienswaardigheden vertelt.

Boek uw dagtour

5. Kloosters van Meteora (354 km)

Meteora ToursKloosters van Meteora
Excursie MeteoraMeteora, een topattractie in Griekenland

De kloosters van Meteora zijn gevestigd in Kalambaka. Deze kloosters liggen in de bergen en zorgen voor een prachtig plaatje. Tegenwoordig zijn er nog zes kloosters waar daadwerkelijk monniken wonen. Vier van kloosters hebben ook musea en zijn ingericht op bezoeken van toeristen. Deze omgeving is rijk aan geschiedenis en je kunt er van alles leren over de levenswijze van de monniken. Deze Meteora excursie vanaf Athene zal wel een volledige dagtrip in beslag nemen. Je moet met de trein afreizen naar Kalambaka en onderweg kun je genieten van de mooie landschappen in het berggebied. Bij aankomst kun je de kloosters bezoeken onder leiding van een gids (meer info en reserveringen).

Boek Meteora dagtocht

tours Athene
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."