Athene / Bezienswaardigheden / Piraeus

Piraeus, havenstad van Athene

Proef de sfeer in de jachthavens van Piraeus Griekenland

Piraeus

Piraeus is de belangrijkste haven van Athene en Griekenland. Bezoek de sfeervolle jachthavens zoals Zéa Marína en Mikrolímano.

Bereikbaarheid haven Piraeus Griekenland

Metro Vanuit het centrum van Athene kunt een met de metro heel eenvoudig Piraeus bereiken. Vanaf het metrostation Monastiráki neemt u lijn M1 richting Piraeus. Metro's vertrekken ongeveer elke 10 minuten en doen 17 minuten over de rit naar metrostation Piraeus. Vanaf hier is het nog wel een dikke kilometer lopen richting de jachthavens.
Bus De blauwe hop-on hop-off bussen (info en tickets) hebben 4 verschillende lijnen, waarvan de blauwe lijn de havens van Piraeus aandoet. Een ideale manier als u maar weinig tijd heeft om Piraeus en/of Athene te bezoeken.

Piraeus, de havenstad van Athene en Griekenland

Piraeus is een stad die bij Athene hoort. Deze stad staat bekend om de belangrijke haven. Het is een van de belangrijkste havenplaatsen van heel Griekenland. Vanaf deze havenstad van Athene gaan er veel veerboten naar de Griekse eilanden. Je kunt bij de haven ook kaartjes kopen om mee te gaan met de veerboot. Hierdoor is dit de grootste passagiershaven in heel Europa. Piraeus haven is vanuit het centrum van Athene goed te bereiken met de trein.

PiraeusZéa Marína, de jachthaven van Piraeus Griekenland
Piraeus havenHet Olympias schip in Zéa Marína

Piraeus is ook een gezellige en leuk uitje wanneer je in Athene bent. Je vindt in de havenstad van Athene namelijk talloze restaurants en winkels. In de zomer kun je hier gezellig rondlopen. Ook voor de botenliefhebbers is dit een leuke stad. Je vindt hier namelijk de Zéa Marína. Dit is een haven waar veel jachten aanmeren en vaak ligt in de haven ook het Olympias schip, een replica van een oud Atheens schip. De meest exclusieve jachten kun je bekijken bij Mikrolímano. Hier liggen regelmatig erg dure en luxe jachten. Piraeus Griekenland heeft levendige havens waar altijd wel iets te zien valt.

Piraeus atheneDe exclusiefste jachthaven Mikrolímano
Piraeus GriekenlandAan de andere zijde van Piraeus containerschepen en veerboten

In Piraeus vind je ook het Hellenic Maritime museum. Dit is het grootste scheepvaartmuseum in Griekenland. Hier kun je verschillende objecten bekijken uit de geschiedenis van de Griekse marine. Dit museum biedt dus een iets andere collectie dan veel van de archeologische musea die je in Athene vindt.

Naast het scheepvaartmuseum vind je hier ook het Archeologisch museum van Piraeus. In dit museum kun je meer leren over de geschiedenis van de stad en de haven. Ook kun je hier beelden en sculpturen bekijken die gevonden zijn in de omgeving. Dit museum ligt dichtbij het station van Piraeus en is dus makkelijk te bereiken.

Boottours vanaf haven Piraeus

De haven van Piraeus is een van de plekken vanwaar veerboten vertrekken naar tal van Griekse eilanden. Zo kunt u vanuit Piraeus haven eenvoudig dagtochten maken naar bijvoorbeeld de Saronische eilanden zoals Hydra, Poros en Aegina. Een aantal interessante boottours en dagtochten:


Waar ligt Piraeus?

Piraeus Athene
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."