Athene / Activiteiten & Tours

Athene Activiteiten & Tours

Dingen om te doen in Athene: beste activiteiten en tours

Tours Athene

Alle info over tours, activiteiten en excursies in Athene. Tips voor leuke activiteiten en dingen om te doen in Athene vindt u hier:

Tips voor activiteiten in Athene

Op internet vindt u een groot aanbod van activiteiten, tours, wandeltochten en excursies in Athene. Per categorie hebben wij voor uw de meest interessante activiteiten en dingen om te doen bij elkaar gezet:

1. Omgeving van Athene

Verblijft u langer dan twee volle dagen in Athene? Dan is het misschien interessant een dagtocht te maken in de omgeving. In dit artikel leest u meer over de 5 leukste excursies vanaf Athene. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Delphi, de Tempel van Poseidon of maak een boottocht naar de Saronische eilanden:

2. Culinaire activiteiten

Leuke activiteiten in Athene hebben te maken met cultuur óf met goed eten. Maak een culinaire rondleiding door de stad, doe een kookcursus of proef op lokale markten. Een selectie van de beste tours die met Grieks eten te maken hebben:

📌 Tip: Een van de leukste activiteiten die je kunt doen in Athene is 'Eat with locals'. Via de website van Eat With kun je verschillende culinaire activiteiten boeken georganiseerd door een lokale food lover. Zoals bijvoorbeeld een Grieks diner bij iemand op zijn eigen dakterras waarbij je uitkijkt op de Akropolis, een 10-gangen diner met Griekse gerechten en wijnen, kooklessen of hidden gems ontdekken op een Griekse street food tour. De beste manier om de stad te leren kennen is met een local. Bekijk de mogelijkheden op 'Eat with locals' (boek op tijd want helaas zijn er maar beperkte plaatsen beschikbaar! Gebruik de kortingscode 'athenslover' en ontvang 5% korting op uw eerste boeking).

3. Ontdek Athene per bus

De hop on hop off bussen zijn een ideale manier om de stad te ontdekken. Geniet van het uitzicht uit de open bus en stap zo vaak uit als u wilt bij de verschillende Athene bezienswaardigheden. Deze hop on hop off bussen zijn zeker ook ideaal wanneer u de havenplaats Piraeus wilt bezoeken:

4. Akropolis tours met gids

Om de Akropolis tot leven te laten komen kan het interessant zijn om deze te bezoeken met een rondleiding. Zo kunt u zelfs een Nederlandstalige gids boeken die u alle achtergrondverhalen achter deze 'berg met stenen' kan vertellen:

5. Athene tours met gids

Ontdek de mooiste plekjes van Athene onder leiding van een gids en kom op verborgen plekken waar u zelf aan voorbij zou lopen:

6. Athene per fiets

Tijdens je reis naar Athene wil je natuurlijk zoveel mogelijk van de stad zien. De perfecte manier om dit te doen is per fiets. Je kunt zo snel op verschillende locaties komen en tegelijkertijd alles van de omgeving zien. Je kunt zelf een fietsroute uitstippelen of nog beter, meegaan met een tour. Binnen één dag zie je dan alle belangrijke bezienswaardigheden en hoort de mooiste verhalen onder begeleiding van een Nederlandstalige gids. Meer info fietstours met Nederlandse gids.

7. Avondactiviteiten

Op zoek naar een avondprogramma? Bezoek een oud Griekse theatervoorstelling, doe een wijnproeverij of leer dansen op zijn Grieks:

tours Athene
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."