Athene / Bezienswaardigheden / Nationaal Archeologisch Museum

Nationaal Archeologisch Museum Athene

Het museum met een enorme collectie oud Griekse kunst

Nationaal Archeologisch Museum Athen

In het Nationaal Archeologisch Museum in Athene vind je een grote collectie aan oud Griekse kunst. De collectie bestaat uit opgravingen en andere archeologische vondsten uit het heel Griekenland.

Info Nationaal Archeologisch Museum

Bereikbaarheid Het museum ligt aan '28is Oktovriou 44', wat 1,8 kilometer ten noorden van het Monastiráki-plein ligt. U kunt ook metrolijn M1 nemen en uitstappen bij metrostation Omonia or Victoria (Biktṓria), vanwaar het nog maar een paar honderd meter lopen is.
Tickets
 • Tickets, vanaf 12 € (van 1 april t/m 31 oktober) (tickets reserveren)
 • Van 1 november t/m 31 maart: 6 €
 • Gratis entree voor EU-inwoners t/m 25 jaar
Tickets reserveren
Tijden
  1 november – 31 maart:
 • Dinsdag: 13:00 – 20:00 uur
 • Woensdag t/m maandag: 8:30 – 15:30 uur
 • 2 april - 31 april
 • Dinsdag: 13:00 – 20:00 uur
 • Woensdag t/m maandag: 9:00 – 17:00 uur
 • Gesloten: 25 en 26 december, 1 januari, 25 maart, orthodoxe Paaszondag en 1 mei
Website namuseum.gr

Nationaal Archeologisch Museum van Athene

In het Nationaal Archeologisch Museum van Athene (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) vind je een grote collectie aan oud Griekse kunst. De collectie bestaat uit opgravingen en andere archeologische vondsten uit het hele land. Het is dan ook het grootste archeologische museum in heel Griekenland. Wanneer je de hele collectie wilt bekijken, ben je waarschijnlijk een hele dag kwijt. Om alvast een snelle route door het museum te hebben, een lijst van 4 must-sees in het museum:

Nationaal Archeologisch Museum Athene
Nationaal Archeologisch Museum Athene

Mechanisme van Antikythera

Het mechanisme van Antikythera is een analoge computer uit de oudheid. De computer is gevonden op een schip en werd gebruikt voor het berekenen van tijd en zonsverduisteringen. Daarnaast was het ook een kalender. Dit is een van de meest interessante mechanismen in het museum.

Masker van Agamemnon

Het masker van Agamemnon is een goud masker waarvan altijd werd gedacht dat het op het gezicht lag van koning Agamemnon in zijn graf. Later bleek echter dat het masker veel ouder was. Van dit masker kan er wel veel geleerd worden over de oude tradities en geloven die belangrijk waren wanneer iemand overleed.

Poseidon van Artemision

De Poseidon van Artemision is een indrukwekkend bronzen beeld dat gemaakt is in de klassieke periode. Het beeld is gemaakt in de zogeheten strenge stijl. Beelden in deze stijl komen natuurlijker over en hebben meer beweging. Wie er op het beeld uitgebeeld wordt, is niet helemaal duidelijk. Experts denken dat het Poseidon of Zeus kan zijn.

Ruiter van Artemision

De Ruiter van Artemision is een bronzen beeld dat een paard afbeeldt met ene kind erop. Het beeld werd waarschijnlijk al gemaakt rond 150 voor Christus. Doordat dit beeld zo oud is, is het erg speciaal dat het niet vergaan is. Dit beeld is ook speciaal omdat het in die tijd ongebruikelijk was om bewegende paarden af te beelden.


Waar ligt het museum in Athene?

archeologisch museum griekenland
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."