Athene / Musea / Akropolis Museum

Akropolismuseum Athene

Het museum met vondsten van de oude Akropolis - Tips & Tickets

Akropolis Museum

Het Akropolismuseum is één van de beste musea in Athene en Griekenland waar u vondsten uit de oude Akropolis kunt bewonderen. Tips en tickets voor het museum:

Info & Tickets Akropolismuseum Athene

Adres Dionysiou Areopagitou 15 (Het museum ligt naast de metrohalte 'Acropoli')
Tickets 1. Boek Museum Tickets 2. Athens Pass boeken
Tijden
    1 november - 31 maart
  • Maandag t/m donderdag 9:00 - 17:00 uur
  • Vrijdag 9:00 - 22:00 uur
  • Zaterdag en zondag 9:00 - 20:00 uur
  • 1 april - 31 oktober
  • Maandag 8:00 - 16:00 uur
  • Vrijdag 8:00 - 22:00 uur
  • Rest van de week 8:00 - 20:00 uur
  • Gesloten: 1 januari, Paaszondag, 1 mei, 25 en 26 december

Akropolismuseum

Het Akropolismuseum in Athene is zeker de moeite waard om te bezoeken, zeker sinds de heropening in 2009. In dit museum vind je vondsten uit de oude Akropolis. Dit museum is te vinden op een korte afstand van de Akropolis. Het museum is ontworpen door de New Yorkse architect Bernand Tschumi en de Griekse architect Michalis Photiadis.

Dit museum bevat ongeveer 4000 voorwerpen uit de Akropolisomgeving. Dit zijn vooral beelden en delen van de architectuur van de Akropolis. De voorwerpen zijn uitgesteld over een oppervlakte van 14500 vierkante meter. Op de eerste verdieping vind je vooral beelden uit de tijd voor de bouw van het Parthenon. Op de bovenverdieping is het hoogtepunt van het museum te vinden. Hier zie je Parthenon sculpturen. Op deze verdieping is er rondom glas, wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Vanuit hier kun je de Akropolis zien.

AkropolismuseumHet Akropolismuseum
Akropolismuseum AtheneHet meest bezochte museum van Athene

Een deel van de sculpturen zijn nog te zien op de originele plaats in het Parthenon op de Akropolis. Daarnaast zijn veel sculpturen en delen van de architectuur verloren gegaan of vernietigd.

In dit museum vind je echter helaas niet alle beelden en sculpturen van het Parthenon. Veel van deze beelden zijn namelijk tentoongesteld in het British Museum in Londen. Deze zijn tijdens een periode van bezetting meegenomen door de Britten en worden nog steeds in Groot-Brittannië bewaard. Griekenland probeert deze beelden al jaren terug te krijgen zodat alles samen tentoongesteld kan worden.

Bouwwerken van de 4e eeuw voor Christus tot de 7e eeuw van Christus zijn te vinden onder het gebouw. Deze kun je vanaf de begane grond zien door naar beneden te kijken. Deze resten zij namelijk geconserveerd. In het museum vind je ook beelden uit de post-Parthenon tijd. Dit zijn bijvoorbeeld beeldhouwwerken uit de Nikè tempel en de Propyleeën. Ook vind je hier vijf van de originele kariatiden die oorspronkelijk in het Erechtheion stonden.

Akropolis Museum Tickets

Video: Een bezoek aan het museum

Official website: theacropolismuseum.gr


Waar ligt het Akropolismuseum in Athene?

Het Akropolismuseum bevindt zich in Athene, de hoofdstad van Griekenland. Het museum ligt aan de voet van de Akropolis, met het officiële adres Dionysiou Areopagitou 15. Het archeologische museum is ontworpen om de schatten en artefacten van de Akropolis te huisvesten en te presenteren. Het heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 4.000 archeologische vondsten die dateren uit de klassieke periode van het oude Griekenland. Bezoekers kunnen er onder andere beelden, reliëfs, gebruiksvoorwerpen en architecturale elementen bewonderen. Het Akropolis museum is een belangrijke culturele attractie en ligt op korte loopafstand van andere historische bezienswaardigheden, zoals de Parthenon-tempel op de Akropolis.

Akropolis museum tickets
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
6 februari 2024 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."