Athene / Musea / Akropolis Museum

Akropolismuseum Athene

Het museum met vondsten van de oude Akropolis

Akropolis Museum

Het Akropolismuseum is één van de beste musea in Athene en Griekenland waar u vondsten uit de oude Akropolis kunt bewonderen. Tips en tickets voor het museum:

Info & Tickets Akropolismuseum Athene

Adres Dionysiou Areopagitou 15 (Het museum ligt naast de metrohalte 'Acropoli')
Tickets
 • Tickets Akropolismuseum, vanaf € 10,00 (tickets online reserveren)
 • Tot 18 jaar, studenten en 65+, vanaf € 5,00 (alleen aan de kassa te verkrijgen)
 • Tip: De populaire Athens Pass bevat een combiticket voor 7 archeologische locaties (incl. de Akropolis) plus entree voor het Akropolismuseum. Dit is een zeer voordelige pas tijdens uw stedentrip Athene (meer informatie).
Tijden
  1 november - 31 maart
 • Maandag t/m donderdag 9:00 - 17:00 uur
 • Vrijdag 9:00 - 22:00 uur
 • Zaterdag en zondag 9:00 - 20:00 uur
 • 1 april - 31 oktober
 • Maandag 8:00 - 16:00 uur
 • Vrijdag 8:00 - 22:00 uur
 • Rest van de week 8:00 - 20:00 uur
 • Gesloten: 1 januari, Paaszondag, 1 mei, 25 en 26 december
Website theacropolismuseum.gr

Akropolismuseum

Het Akropolismuseum in Athene is zeker de moeite waard om te bezoeken, zeker sinds de heropening in 2009. In dit museum vind je vondsten uit de oude Akropolis. Dit museum is te vinden op een korte afstand van de Akropolis. Het museum is ontworpen door de New Yorkse architect Bernand Tschumi en de Griekse architect Michalis Photiadis.

Dit museum bevat ongeveer 4000 voorwerpen uit de Akropolisomgeving. Dit zijn vooral beelden en delen van de architectuur van de Akropolis. De voorwerpen zijn uitgesteld over een oppervlakte van 14500 vierkante meter. Op de eerste verdieping vind je vooral beelden uit de tijd voor de bouw van het Parthenon. Op de bovenverdieping is het hoogtepunt van het museum te vinden. Hier zie je Parthenon sculpturen. Op deze verdieping is er rondom glas, wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Vanuit hier kun je de Akropolis zien.

AkropolismuseumHet Akropolismuseum
Akropolismuseum AtheneHet meest bezochte museum van Athene

Een deel van de sculpturen zijn nog te zien op de originele plaats in het Parthenon op de Akropolis. Daarnaast zijn veel sculpturen en delen van de architectuur verloren gegaan of vernietigd.

In dit museum vind je echter helaas niet alle beelden en sculpturen van het Parthenon. Veel van deze beelden zijn namelijk tentoongesteld in het British Museum in Londen. Deze zijn tijdens een periode van bezetting meegenomen door de Britten en worden nog steeds in Groot-Brittannië bewaard. Griekenland probeert deze beelden al jaren terug te krijgen zodat alles samen tentoongesteld kan worden.

Bouwwerken van de 4e eeuw voor Christus tot de 7e eeuw van Christus zijn te vinden onder het gebouw. Deze kun je vanaf de begane grond zien door naar beneden te kijken. Deze resten zij namelijk geconserveerd. In het museum vind je ook beelden uit de post-Parthenon tijd. Dit zijn bijvoorbeeld beeldhouwwerken uit de Nikè tempel en de Propyleeën. Ook vind je hier vijf van de originele kariatiden die oorspronkelijk in het Erechtheion stonden.

Video: Een bezoek aan het museum


Waar ligt het Akropolismuseum in Athene?

Akropolis museum tickets
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
18 maart 2023 : "Fantastische vakantie in Griekenland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Athene."